Twee extra slaapzalen Karusandara primary school

Sinds twee jaar werken wij in Uganda samen met onze partnerorganisatie KUWA. Na de voltooiing van de bouw van drie extra klaslokalen en de aankoop van lesmaterialen, is het tijd om een nieuw gezamenlijk project aan te gaan: de bouw van twee extra slaapzalen en bekostiging van bedden, matrassen en muskietennetten. Hierdoor kunnen ongeveer 130 schoolgaande, kwetsbare meisjes overnachten nabij de school.  

De meisjes zijn slachtoffer van huiselijk geweld, getroffen door kinderarbeid, hebben één ouder, zijn wees of moeten dagelijks meer dan 5 km lopen om de school te bereiken. Zij zijn het meest kwetsbaar op weg van en naar school. Terwijl ze onderweg zijn, misschien wel uren per enkele reis, kunnen ze het slachtoffer worden van seksueel of fysiek geweld. 

De bouw van een slaapzaal is zo een effectieve manier om tienerzwangerschappen, vroege huwelijken en daarmee schooluitval tegen te gaan. Doordat zij nabij school verblijven, kunnen ze zich volledig op hun studie concentreren, zonder de afleiding van familieverplichtingen of werk. Daarnaast zal de slaapzaal schone sanitaire voorzieningen bieden, waardoor het risico op vermijdbare gezondheidsproblemen aanzienlijk vermindert.  

Annet Oriikiriza, bestuurslid van KUWA over het project: “Met de steun van EducAIDed hebben we voldoende capaciteit op de school om kwantitatief en kwalitatief onderwijs te bieden aan deze extra meisjes.”

 

Ik steun dit project met een donatie

Fase: Financiëring
47%
Fase: Uitvoering
0%

Uitbreiding klaslokalen Karusandara

“Education is power” luidt het motto van KUWA. De basisschool is gelegen in het Kasese-district, in...

2 klaslokalen voor Adipala

In de afgelopen jaren is EducAIDed met enige regelmaat actief geweest in Uganda en ook dit jaar zal...

Uitbreiding klaslokalen Serere (Uganda)

In de afgelopen jaren is EducAIDed met enige regelmaat actief geweest in Uganda en ook dit jaar zal...