Stichting EducAIDed

OVER EDUCAIDED

Kinderen zijn de volwassenen van morgen. Om hen een betere toekomst te kunnen bieden, verbeteren wij de toegang tot kwalitatief onderwijs in ontwikkelingslanden. Dit doen we door partnerorganisaties in ontwikkelingslanden te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun eigen onderwijsprojecten. Zo helpen we kinderen en hun gemeenschap richting geven aan hun eigen toekomst en dat van hun land.

Wij willen de grootste impact maken met zo weinig mogelijk middelen. Onze organisatie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers waardoor wij minimale overheadkosten hebben. Daarnaast steunen wij alleen concrete, lokale initiatieven die aan het einde van de hulpperiode zelfvoorzienend kunnen zijn. Zo besteden wij iedere euro efficiënt.

WAT WIJ DOEN

Om toegang tot het onderwijs structureel te verbeteren, bieden wij financiële ondersteuning aan projecten die één of meer van de volgende drie doelen stellen:

1. De toegang tot onderwijs verbeteren

2. De kwaliteit van het onderwijs verbeteren

3. Schooluitval tegengaan 

De projecten die wij ondersteunen richten zich bijvoorbeeld op het verbeteren en toegankelijk maken van lesmateriaal, trainen van docenten, maaltijden voor scholieren en de bouw van klaslokalen en sanitaire voorzieningen. Bekijk hier onze projecten.

ONZE ACTIES

Regelmatig organiseren wij acties om geld op te halen voor onze projecten in Uganda. Naast onze terugkerende acties als Run4EducAIDed en AIDition, organiseren wij ook kleinere evenementen zoals een pubquiz, kledingruilavonden en kerstacties. Bekijk onze activiteitenkalender voor een actueel overzicht. Lijkt het je leuk om zelf een actie te organiseren? Neem gerust contact met ons op via info@educaided.org

ONS TEAM

Stichting EducAIDed bestaat volledig uit vrijwilligers. Zes van hen vormen het bestuur. Het bestuur is onder meer verantwoordelijk voor het beoordelen van projectplannen van huidige en toekomstige partners, implementeren en evalueren van projecten. Daarnaast kunnen we rekenen op een grote groep vrijwilligers die bijvoorbeeld voorlichting geven op scholen of evenementen organiseren.

BESTUURSLEDEN

Jonas Rubrech - Voorzitter Meer over Jonas

Catrinus van der Meer - Secretaris

Heinrich Naumann - Projectcoördinator

Angela Vonk - Penningmeester