Uitbreiding klaslokalen Serere (Uganda)

In de afgelopen jaren is EducAIDed met enige regelmaat actief geweest in Uganda en ook dit jaar zal dat zo zijn. We gaan in zee met twee organisaties waar we eerder met succes mee samen hebben gewerkt. Deze beide projecten maken onderdeel uit van een groter plan wat we aan het ontwikkelen zijn. 

Voor de tweede keer gaan we de samenwerking aan met FEI-IDO. In 2017 hebben we twee klaslokalen gebouwd in Agurur, in de regio Serere. Bij de bouw van dit nieuwe project gaan we een klaslokaal aanbouwen en ook een ruimte toevoegen waar ook wat extra werkzaamheden gedaan kunnen worden. Uiteraard zullen in de school ook voorzien worden in stoelen en tafels, zodat de kinderen goed hun werk kunnen doen. Met deze uitbreiding kunnen we rond de 200 kinderen plaats krijgen in de school. Voor dit project hebben €12.500,- nodig.

Het district Serere ligt net als Adipala (project CEREDO) in het oosten van Uganda. Meer dan de helft van de inwoners leeft  hier beneden de armoedegrens. 90% van de mensen is afhankelijk van de landbouw, maar klimaatverandering zorgt voor precaire leefomstandigheden. Door aanhoudende droogte of extreme regenval mislukken oogsten, waardoor kinderen thuis worden gehouden ter ondersteuning van de ouders. 

Om aan die armoede te ontvluchten en betere toekomstperspectieven te creëren, moeten kinderen naar school kunnen. In deze regio is echter een groot tekort aan scholen/ capaciteit op scholen. De Ugandese overheid heeft te weinig budget/ prioriteit om het onderwijs op een adequaat niveau te krijgen. Scholen in dit gebied zijn dus afhankelijk van of de ouders, of van organisaties als EducAIDed.

In 2017 zijn Jonas en Pieter ook bij dit project geweest. In dit filmpje krijg je een indruk van de gastvrijheid die zij hebben ervaren toen zij namens EducAIDed de school mochten openen.

Wilt u meteen doneren voor dit project? Klik dan op deze link.

Fase: Financiëring
100%
Fase: Uitvoering
100%

Twee extra slaapzalen Karusandara primary school

Sinds twee jaar werken wij in Uganda samen met onze partnerorganisatie KUWA. Na de voltooiing...

Uitbreiding klaslokalen Karusandara

“Education is power” luidt het motto van KUWA. De basisschool is gelegen in het Kasese-district, in...

2 klaslokalen voor Adipala

In de afgelopen jaren is EducAIDed met enige regelmaat actief geweest in Uganda en ook dit jaar zal...