Projecten Uganda van start!

Pieter 16-08-2019

De financiering voor beide projecten is rond! Daarnaast is er meteen gestart met de bouw in Uganda. 

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om de financiering voor de projecten van CEREDO en FEI-IDO rond te krijgen. Door fantastische steun van diverse personen en bedrijven hebben we vorige week het eerste gedeelte van het projectbedrag kunnen overmaken! 2 dagen nadat het geld daar op de rekening stond, is er al een start gemaakt met de bouw. In de eerste fase zal er gezorgd worden dat de ondergrond gereed wordt gemaakt voor het gebouw. Vervolgens zal de fundering gemaakt worden en aansluitend wordt het gebouw gebouwd.

Bij EducAIDed maken we met de partner een Project Cooperation Agreement (PCA) waarin we vastleggen wat we van elkaar verwachten. Onderdeel van de PCA is dat er ook in staat in welke stappen het geld wordt overgemaakt. De percentages kunnen per project veranderen, maar altijd maken we het bedrag over is 4 fases. De eerste fase is vaak een groter bedrag, omdat dan vaak de grootste kosten worden gemaakt. Wanneer die fase is verantwoord (en akkoord bevonden) dan pas wordt de 2e fase overgemaakt. De verantwoording gebeurt op papier, maar ook ondersteunt met foto's en filmpjes.

Bij de start van het project van FEI-IDO heeft ons contactpersoon veel foto's en video's gemaakt. In de afgelopen week kregen we al dat materiaal via Whats app (leve de techniek) toegestuurd. Als bestuur van EducAIDed zijn wij trots dat we samen met de partners in Uganda het onderwijs blijvend kunnen verbeteren.