Over EducAIDed

Kinderen zijn de volwassenen van morgen. Om hen een betere toekomst te kunnen bieden, verbeteren wij de toegang tot kwalitatief onderwijs in ontwikkelingslanden. Dit doen we door organisaties in ontwikkelingslanden te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun eigen onderwijsprojecten. Zo helpen we kinderen en hun gemeenschap richting geven aan hun eigen toekomst en dat van hun land.
Wij willen de grootste impact maken met zo weinig mogelijk middelen. Onze organisatie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers waardoor wij minimale overheadkosten hebben. Daarnaast steunen wij alleen concrete, lokale initiatieven die aan het einde van de hulpperiode zelfvoorzienend kunnen zijn. Zo besteden wij iedere euro efficiënt.

Titel Visie
Hoe helpen wij
text visie

Om toegang tot het onderwijs structureel te verbeteren, bieden wij financiële ondersteuning aan projecten die één of meer van de volgende drie doelen stellen:

1. De toegang tot onderwijs verbeteren
2. De kwaliteit van het onderwijs verbeteren
3. Schooluitval tegengaan

De projecten die wij ondersteunen richten zich bijvoorbeeld op het verbeteren en toegankelijk maken van lesmateriaal, trainen van docenten, maaltijden voor scholieren en de bouw van klaslokalen en sanitaire voorzieningen. Bekijk hier onze projecten.

Titel Missie
Onze activiteiten
Text missie

Naast het ondersteunen van de projecten in ontwikkelingslanden geven we voorlichting op scholen in Nederland. Samen denken we na over ontwikkelingssamenwerking en onderwijs. Leerlingen organiseren op hun beurt acties om een van de projecten van EducAIDed te ondersteunen. Onderwijs voor onderwijs dus.

Wij organiseren ook regelmatig inzamelacties ter ondersteuning van de projecten. Zo kun je op 19 mei weer je beste beentje voor zetten bij de Run4Educaided of op 1 juni  uit je dak gaan tijdens AIDition (zie de aftermovie). Daarnaast zijn we altijd op zoek naar bedrijven die met ons willen samenwerken.
Wil je ons steunen met een donatie, of heb je zelf een leuk idee voor een actie? Ook jij kunt helpen. Neem dan gerust contact op met ons bestuurslid activiteiten Ronald Schipper (rschipper@educaided.org)

Het team titel
Het Team
Het team text

Stichting EducAIDed bestaat volledig uit vrijwilligers. Zes van hen vormen het bestuur. Het bestuur is onder meer verantwoordelijk voor het beoordelen van projectplannen van huidige en toekomstige partners, implementeren en evalueren van projecten. Daarnaast kunnen we rekenen op een grote groep vrijwilligers die bijvoorbeeld voorlichting geven op scholen of evenementen organiseren.

Raad van advies titel
Raad van advies
Picture
HeaderFoto
Bottom Foto
Raad van advies list 3
Jan Dijk
lid Raad van Advies
adviesraad@educaided.org
Harry Meijer
lid Raad van Advies
adviesraad@educaided.org
Teun van Dijk
lid Raad van Advies
adviesraad@educaided.org