Youri Sepp - PR & Communicatie

Ik ben Youri Sepp en in het dagelijks leven werk ik als contentmarketeer bij een online marketingbureau in Groningen. In het verlengde van deze werkzaamheden ben ik binnen het bestuur verantwoordelijk voor de PR en communicatie van de stichting. Ik hou onder de website up-to-date en plaats berichten op social media. Zo krijgt iedereen een beter beeld van hoe EducAIDed beter onderwijs mogelijk maakt, wie de mensen zijn die dit doen en waarom dit zo belangrijk is. 

Hoe ben je betrokken geraakt bij EducAIDed?
Via mijn vriendin. Zij beklom begin 2013 met een klein groepje de Kilimanjaro om geld in te zamelen. Daarnaast was ze onder andere betrokken bij de organisatie van AIDition. Vanaf januari 2018 hielp ik mee met de communicatie van de stichting en een jaar later zat ik in het bestuur. Leuk dat het zo snel zo’n vlucht kan nemen binnen de stichting.   

Wat spreekt je aan in het werk van EducAIDed?
Naast de wereld een beetje beter te maken, vind ik de flexibele manier van werken binnen de organisatie heel prettig. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en het is plezier staat ook hoog in het vaandel. Ik merk dat ik hier veel positieve energie van krijg! Daarnaast heeft de stichting een uitgesproken visie op de duurzaamheid van de projecten. 

Over welk project ben je het meest enthousiast en waarom?
Ik heb niet zozeer één specifiek project waar ik enthousiast van wordt, maar meer van de projecten en onze benefietacties in het algemeen. Echter zijn we bezig met een masterplan voor de projecten in Uganda. Door deze nieuwe focus en meer stapsgewijze verbeteringen verwacht ik dat we nog meer impact kunnen creëren.  

Wat is je mooiste herinnering aan EducAIDed?
Voor mij is dat toch AIDition. Ik vond het fantastisch om te zien dat er zoveel goede bands belangeloos optraden. Voor alle edities stond er een hele goede line-up en iedereen die ik sprak vond het ook een topavond. Hopelijk kunnen we dit evenement voortzetten en uitbouwen in de toekomst.   

Wat wil je nog bereiken met EducAIDed?
Ik wil het verhaal van EducAIDed beter over het voetlicht brengen en de stichting een duidelijker gezicht te geven naar buiten toe. Daarnaast wil ik de acties breder onder de aandacht brengen voor nog meer bezoekers en hopelijk meer donaties.

Meer informatie over Youri: LinkedIn