Run4educaided

  

IN DE BENEN VOOR BETER ONDERWIJS IN UGANDA

Waar rennen we voor: Project Fei Ido Uganda. EducAIDed realiseert, in samenwerking met lokale partner Fei Ido, dit jaar de bouw van een basisschool in Agurur, Uganda.

Wij zijn ervan overtuigd dat we met dit project een duurzaam verschil kunnen maken. Uganda heeft in de afgelopen jaren veel onrust gekend. Dit heeft een enorme impact op allerlei terreinen, zeker op het gebied van onderwijs. Zo leert een derde van de mensen niet eens lezen en schrijven. Met dit project willen we eraan bijdragen dat circa 450 kinderen toegang hebben tot goed gefaciliteerd en veilig basisonderwijs. Een investering die zowel invloed heeft op het welzijn van de kinderen in Uganda als de opbouw van het land, en een belangrijke basis voor toekomstige generaties. Wij hopen dan ook dat we samen met jou en Fei Ido het verschil kunnen maken in Uganda en kunnen bijdragen aan een betere toekomst van deze kansarme kinderen.

De opbrengsten van de Run4EducAIDed in 2016 gingen naar een school in Adipala, Uganda, zo'n 300 kilometer verderop. Beide organisaties hebben reeds contact gehad om kennis en ervaringen uit te wisselen. Zo versterken de beide projecten elkaar.

INSCHRIJVEN

Doe mee aan de Run4EducAIDed 2017! Deelnemen kan in de volgende categorieën:

1 kilometer kidsrun
5 kilometer individueel
10 kilometer individueel
5 kilometer Bedrijvenloop

De online voorinschrijving is gesloten. Meedoen kan nog wel aan de start op 14 mei tussen 11.30 en 12.30u.

INFORMATIE

De start is bij Pitch & Putt, Kardinge, Groningen. Het inschrijfgeld bedraagt €10,- voor jeugdige lopers. Voor volwassen lopers is dit €15,- (inclusief uniek hardloopshirt). Het inschrijven van een bedrijventeam kost €150,-. Dit is inclusief een uniek hardloopshirt voor alle teamleden, bedrijfsvermelding op de website en een hapje en drankje na afloop van de Run. Voor overige sponsormogelijkheden, neem contact met ons op via run@educaided.org. Een en ander kan ook nog eens fiscaal gunstig, klik hier voor meer informatie.

Wij organiseren alles met vrijwilligers en met bijdragen van sponsoren, dus het inschrijfgeld gaat volledig naar het goede doel. Dit jaar is dat de bouw van een school in Uganda. Online inschrijven kan nog tot zaterdag 13 mei, 16.00u. Je kunt je op de dag zelf nog inschrijven tussen 11:30 en 12.30 u aan de start.

Programma

  • 11:30 – 12:30  Laatste mogelijkheid voor inschrijving
  • 12:40  Welkom
  • 12:45  Warming up olv Moms in Balance
  • 13:00  Kidsrun
  • 13:15  Start 5 en 10 km en bedrijvenloop
  • 14:30  Prijsuitreiking en verloting 

 

Route