Ronald Schipper - Actiecoördinator

Ik ben Ronald Schipper, vader van Laura en Simon. Samen met mijn partner Sieta (lerares Engels op een middelbare school) wonen wij in Eelderwolde. Ik ben één van de eigenaren van theFactor.e (een full service internet bureau in Groningen. In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke hardloper en tenniser. Binnen het bestuur van Educaided ben ik verantwoordelijke voor de acties zoals de Run4Educaided en Aidition. Deze organiseren we Educaided te promoten en om geld in te zamelen voor de projecten. 

Hoe ben je betrokken geraakt bij EducAIDed?
Via een oud-collega (Pui Yeng Fam) die al als vrijwilliger betrokken was en bij ons op het bedrijf een crowdfunding lunch organiseerde.

Wat spreekt je aan in het werk van EducAIDed?
Het mooie van Educaided vind ik dat het een organisatie is die geheel uit vrijwilligers bestaat en zich inzet voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Ik zie onderwijs als een fundamenteel recht voor kinderen en als een belangrijke voorwaarde om een goed bestaan te kunnen opbouwen. 

Over welk project ben je het meest enthousiast en waarom?
Ik heb niet echt een favoriet project, wel ben ik erg trots op de projecten die we nu in Uganda doel. Het was superleuk om te zien hoe enthousiast Jonas en Pieter onthaald werden toe ze daar op vakantie waren en de projecten bezochten.

Wat is je mooiste herinnering aan EducAIDed?
Wat ik hele mooie momenten vind, zijn de momenten dat na maanden van voorbereiding van zowel Aidition als de Run alles samenkomt op het moment suprême en dat je ziet dat veel mensen genieten van bijvoorbeeld muziek of hardlopen en heel vrijgevig zijn.

Wat wil je nog bereiken/realiseren met EducAIDed?
Wat ik mooi zou vinden als het lukt om samen met de partnerorganisaties in Uganda ons masterplan te realiseren. Zo kunnen we nog meer impact maken.  

Voor meer informatie over Ronald: LinkedIN