Projecten 2019 bekend!

Anonymous 24-03-2019

Het bestuur van EducAIDed heeft besloten om in 2019 2 projecten te gaan ondersteunen in Uganda. Met beide aanvragende organisaties hebben we eerder projecten gedaan in 2017.

Voor de 2e keer gaan we de samenwerking aan met FEI-IDO en CEREDO. In 2017 hebben we in samenwerking met FEI-IDO 2 klaslokalen gebouwd in Agurur in de regio Serere. Bij de bouw van dit nieuwe project gaan we een klaslokaal aanbouwen en ook een ruimte toevoegen waar ook wat extra werkzaamheden gedaan kunnen worden. Uiteraard zullen in de school ook voorzien worden in stoelen en tafels, zodat de kinderen goed hun werk kunnen doen. Met deze uitbreiding kunnen we rond de 100 kinderen plaats krijgen in de school.

Na het succesvolle project in 2017 hebben we contact met CEREDO gehouden en onderzoek gedaan hoe we op een duurzame manier kunnen bijdragen aan beter onderwijs in Uganda. Vin 2019 gaan we de samenwerking aan met de CEREDO voor de bouw van klaslokalen in Adipala (Uganda).Tijdens het bezoek van Jonas en Pieter aan dit project in 2017 hebben zij met eigen ogen kunnen zien wat de impact is op deze zeer arme regio in het noorden van Uganda. Met de bouw van 2 klaslokalen kunnen straks in totaal 430 kinderen les krijgen in de lokalen. Voor dit project hebben we een bedrag nodig van €16.500,- en voor het project van FEI-IDO €12.500,-

Voor meer informatie over de projecten:

FEI-IDO: https://www.educaided.org/projecten/2-klaslokalen-voor-adipala

CEREDO: https://www.educaided.org/projecten/uitbreiding-klaslokalen-serere-uganda